Itt jár Hírek Játszótér épült Felgyőn az ÚMVP támogatásával
JA slide show

Játszótér épült Felgyőn az ÚMVP támogatásával

E-mail Nyomtatás PDF

28 millió forintért épült az a felgyői játszótér az Alsó-Tisza Vidék Fejlesztéséért Egyesület tervezési területén , amelyen az országban egyedülálló módon mozgáskorlátozottak számára is használható hintát is építettek.
Felavatták a 28 millió forintért épített vadonatúj, modern, bekerített játszóteret, amelyet a Felgyő a Felgyőiekért Egyesület nyert az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programon keresztül az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból.

- A régi játszótéren csak néhány eszköz található. Ezért gondoltunk arra, hogy építeni kellene egy olyat, amely minden igényt kielégít, és mozgáskorlátozott gyerekek is használni tudják - mondta lapunknak Kaltenekker László, a Felgyő a Felgyőiekért Egyesület elnöke.

Az új játszótéren mindenféle, kisebb-nagyobb gyerekeknek való eszköz található a homokozótól egészen a kötélpályáig. Különlegessége azonban az a hinta, amelybe a kerekes székben ülő gyermekek egy lehajtható rámpán, némi segítséggel be tudnak szállni, hogy aztán önállóan hajtsák magukat benne.